Frietje oorlog wordt frietje vrede

frietje vredeVanaf 5 mei zal er geen frietje oorlog worden verkocht maar een frietje vrede. War Child start op de dag dat Nederland 70 jaar bevrijding viert namelijk met een campagne: ‘Maak van je patatje een frietje vrede’.


Advertentie


Vredesvorkje
Klanten krijgen bij deelnemende cafetaria’s voor 20 cent een speciaal vorkje bij hun patat. Met de aanschaf van het zogenoemde vredesvorkje steunen ze honderdduizenden oorlogskinderen die psychosociale hulp, onderwijs en bescherming nodig hebben.

Nieuwveld Kwalitaria
Nieuwveld Kwalitaria in Hoogvliet is een van de cafetaria’s die zich bij de actie heeft aangesloten. De cafetaria, die we op Snacknieuws kennen van de Friket, steunt met de verkoop van de vredesvorkjes War Child en geeft klanten de mogelijkheid om een positief gebaar te maken rond de bevrijding. De actie loopt tot 14 juni 2015.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

2 gedachten over “Frietje oorlog wordt frietje vrede

 • 30 april 2015 om 21:23
  Permalink

  Waarom niet gewoon: ‘maak van patat een patatje vrede’. Patat is gewoon patat, en géén friet! Samen met oorlog voor vrede, patat voor friet vervangen. Ik denk dat het een ideetje is van een zuiderling…

  Beantwoorden
  • 6 januari 2020 om 00:26
   Permalink

   Wat ’n kul: Het werkt totaal niet, want er wordt nu nog steeds in 2019 om een patatje oorlog gevraagd…………. Mayo en satésaus gaan nu eenmaal qua smaak niet zo goed samen en ketchup of curry er ook nog bij al helemáál niet. Patatje vrede slaat dus echt nèrgens op! Vandaar dat niemand dat zijn strot uitkrijgt? Een patatje bestellen gewoon met wat je er nog los bij wilt is gelijk helemaal duidelijk en toch geen probleem? Hoeft de patatboer ook niet meer speciaal te vragen of je er ook uitjes bij wilt!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *