Gaan Engelsen meer betalen voor hartige snacks?

De Britse regering heeft het voornemen om het belastingtarief op versgebakken snacks zoals worstenbroodjes en pasteitjes te verhogen naar 20%. Britten, en met name arbeiders en studenten die verzot zijn op de snacks, zijn geschokt door het plan.

Honderd miljoen pond
Momenteel vallen de hartige snacks buiten de belasting. Minister van financiën George Osborne wil de snacks dus plaatsen onder het belastingtarief van 20%. De Britse regering hoopt met de verhoging per jaar honderd miljoen pond extra te ontvangen.

Koud of warm?
Maar er is hoop! Mogelijk krijgt de regering het niet voor elkaar om het btw-tarief toe te passen op hartige snacks. Het hoge belastingtarief geldt voor etenswaren die warmer worden opgediend dan de buiten temperatuur. Als de hartige snacks koud zijn dan voldoen ze dus niet aan die wet en dan zou de snacker dus geen extra belasting hoeven te betalen.

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Gaan Engelsen meer betalen voor hartige snacks?

  1. Honderd miljoen pond extra? Hoe wil George dat bereiken als het snacken duurder wordt? Maar als het hem lukt, komt hij wel in het Guiness World Records boek als zwaarste man ter wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *