McDonald’s staat bekend om zijn iconische Chicken McNuggets, maar wereldwijd duiken er steeds vaker verrassende varianten op. De nieuwste innovatie komt uit Singapore, waar de fastfoodgigant de Fish Nuggets heeft geïntroduceerd.
De Fish Nuggets uit Singapore zijn gemaakt van 100% Alaskan Pollock, dezelfde witvis die ook in de Filet-O-Fish wordt gebruikt. Ze hebben dezelfde vorm en goudbruine korst als de traditionele kipnuggets, maar met een frisse, ziltige smaak.
Gasten kunnen ze dippen in bekende sauzen zoals BBQ, Honey Mustard of Curry Sauce, net als bij de kipvariant. De actie werd in oktober 2023 gelanceerd en kreeg online veel aandacht vanwege het idee van een “visnugget”.
Wereldwijde nugget-experimenten
McDonald’s test wereldwijd graag nieuwe nuggetvarianten die inspelen op lokale smaken. Zo waren er in Japan de populaire garnalen nuggets (Ebi Purio), compleet met een hartvormige versie. In Nederland verschenen in 2019 de Veggie Nuggets, en later ook tijdelijk de Spicy Chicken McNuggets, voor wie wel wat pit kon waarderen. Andere landen kregen specials als kaasnuggets in Duitsland en spicy varianten in Zuid-Korea. Het bewijst dat de McNugget-formule overal ter wereld zijn eigen twist krijgt.
Welke nugget versie zou jij graag willen proberen?



Geef een reactie