Nieuw wereldrecord hotdogs eten: 76 stuks in tien minuten

hotdogsOp 4 juli vieren de Amerikanen feest. Een feestdag die gepaard gaat met een hoop vuurwerk, Amerikaanse vlaggen en de bekendste eetwedstrijd ter wereld: hotdogs eten bij Nathan’s Famous.
Veel bekende eters doen mee, maar Miki Sudo, recordkampioen met zes titels bij de vrouwen, deed dit jaar niet mee. Er zit namelijk iets anders in haar buik: een baby. Haar partner Nick Wehry leerde ze overigens kennen tijdens deze eetwedstrijd.

76 hotdogs in 10 minuten
De regels zijn simpel wie kan de meeste hotdogs (worstje en broodje) opeten in tien minuten zonder over te geven? Bij de mannen was Joey Chesnut topfavoriet en dat maakte hij met het eten van 76 hotdogs ook waar. Dat zijn dus worstjes en broodjes! Het was zijn veertiende hotdogtitel. Geoffrey Esper (51) en Nick Wehry (43) werden twee en drie. Met de 76 hotdogs heeft Chestnut een nieuwe wereld record bij elkaar gegeten, het oude record stond met 75 stuks ook al op zijn naam. Zoals gewoonlijk stond hij ook dit jaar op eenzame hoogte.

Vrouwen
Bij de vrouwen lag de strijd door het ontbreken van Miki Sudo volledig open. Het was dan ook erg spannend. Michelle Lesco (30,75), Sarah Reinecke Rodriguez (24) en Larell Marie Mele (18.75) werden respectievelijk één, twee en drie.

De winnaars gingen naar huis met een kampioensgordel, een geldprijs en een volle buik.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *