Prijs voor Engelse McDonald’s cheeseburgers gaat voor het eerst in veertien jaar omhoog

McDonald’s ziet zich genoodzaakt om in het Verenigd Koninkrijk de prijzen van cheeseburgers te verhogen. Dit is een unicum want al veertien jaar staat de prijs vast op 99 pence (€ 1,18). Na de verhoging zou de prijs uitkomen op 1,19 pond (€ 1,42).

Daarmee is de fastfoodketen nog coulant want uit cijfers van de BBC zou het, als het de inflatie zou volgen, op 1,41 pond (€ 1,68) uitkomen. Ook een aantal andere producten zoals het ontbijtmenu’s, koffie en sharing boxes voor McNuggets zullen prijsstijgingen ondervinden. McDonald’s geeft aan dat ze liever geen prijzen verhogen maar dat het niet anders kan. De fastfoodketen geeft in een reactie aan dat ze de prijsstijgingen zolang mogelijk hebben uitgesteld en tot een minimum hebben beperkt.

Centrale prijzen
De prijzen bij McDonald’s worden in het Verenigd Koninkrijk centraal geregeld waardoor iedere vestiging dezelfde prijs zal hanteren. In Nederland en België werkt McDonald’s met franchisenemers waardoor ze de restaurants niet in eigen beheer hebben. De restaurants bepalen daardoor zelf de prijzen, die ook regelmatig onderling verschillen. Het is dus niet te zeggen of Nederland en België met een prijsstijging zullen volgen.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *