Twitteraccount Burger King tijdelijk gehackt door McDonald’s liefhebber

Op maandag 18 februari, rond 18 uur Nederlandse tijd bleek het Twitteraccount van Burger King te zijn gehackt. Het Twitteraccount van Burger King had op het moment van de hack meer dan 80.000 volgers dus het verhaal ging meteen rond op Twitter.

De hacker verving het Burger King logo door het bekende McDonald’s logo met de gouden bogen. Het Burger King account Twitterde dat het was overgenomen door McDonald’s en maakte reclame voor verschillende McDonald’s producten. Het ging als snel van kwaad tot erger toen het account een plaatje plaatste van een man met een spuit in zijn arm met de tekst: “We hebben een medewerker betrapt die dit deed.” Waarna er nog meer vreemde Tweets volgde van het account.

Reactie McDonald’s
McDonald’s reageerde vrij snel via Twitter en gaf aan de situatie zeer vervelend te vinden, te hopen dat het snel opgelost zou worden en er niets mee te maken te hebben.

Maar Burger King is er niet veel slechter van geworden. Door alle aandacht kreeg het gehackte account binnen 5 minuten er 5.000 nieuwe volgers bij en in een uur tijd maar liefst 30.000 nieuwe volgers. Toen het duidelijk was dat het account was gehackt werd het door Twitter tijdelijk offline gehaald. Inmiddels is het account weer bereikbaar. De eerste tweet van Burger King is veelzeggend: “interessante dag gehad bij Burger King, we zijn weer terug en hopen dat onze nieuwe volgers ons blijven volgen.

Voor jou geselecteerd:

2 thoughts on “Twitteraccount Burger King tijdelijk gehackt door McDonald’s liefhebber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *