Appeltaart met slagroom

Wat is het verschil tussen een vlaai en een taart?

Appeltaart met slagroomAls er een feestje is dan is er taart: een bruidstaart, verjaardagstaart of kersttaart. Behalve als het een feestje is in Limburg dan hebben ze vlaai. Maar wat is het verschil tussen een vlaai en een taart?

Wat is een taart?
Een taart is een soort gebak, heeft vaak een ronde vorm, is plat van boven, de buitenkant is vaak voorzien van versiersels. Dat kunnen eetbare bloemet31jes zijn maar ook chocolade snippers of notenstrooisel. Taarten zijn er in allerlei soorten en maten. Bekende smaken zijn de de appeltaart, kwarktaart, mon chou taart, mokkataart en slagroomtaart en zo kunnen we nog even doorgaan.

Frikandellenvlaai
Frikandellenvlaai

Wat is een vlaai?
Vlaai is een soort gebak die van oorsprong vooral in België en Limburg verkrijgbaar is. Vlaai heeft een bodem van deeg (vaak met een diameter tussen de 27 en 30 centimeter) met opstaande randen. De vlaai wordt vaak gevuld met fruit. Appel, kersen, aardbeien maar ook rijst of frikandellen. Van oorsprong zit er geen slagroom op een vlaai maar dat is tegenwoordig vaak wel het geval.

Wat is het verschil?
Een taart is er dus in veel verschillende soorten en maten. Een vlaai heeft vaak dezelfde vorm en zelfde afmeting. Ook zit er een verschil in het soort deeg. Het deeg van een vlaai is vaak luchtiger dan een taart.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *