62 hotdogs in 10 minuten tijdens beroemdste eetwedstrijd

hotdogsAl jaren wordt op 4 juli de belangrijkste eetwedstrijd ter wereld gehouden: Nathan’s Famous Hot Dog Eating Contest. De regels zijn simpel eet zoveel mogelijk in 10 minuten zonder over te geven.

Ook dit jaar werd de wedstrijd bij de mannen gewonnen door Joey Chesnut. Hij at totaal 62 hotdogs. Dat zijn worstjes en broodjes! Bij de vrouwen zegevierde Miki Sudo voor de zoveelste keer. Ze namen de kampioensgordel en het prijzengeld mee naar huis.

Mannen

Het volledige podium bij de mannen werd gevormd door Chestnut met 62 hotdogs, Esper at er 49 en op een derde plek met 47 stuks eindigde Webb. Totaal deden er 15 mannen aan de eetwedstrijd mee.

Vrouwen

Bij de vrouwen stond er zoals gewoonlijk geen maat op Miki Sudo. Ze at er 39,5. Op een mooie tweede plaats met 33,5 eindigde Ebihara en Lesco at er 24.25. Goed voor een derde plaats. Ook bij de vrouwen waren er 15 deelnemers alhoewel er eentje werd gediskwalificeerd.

Weinig

Alhoewel de 62 hotdogs van Joey Chesnut een bizar aantal is, is het ver verwijderd van zijn record van 76 stuks. Op sommige dagen heb je gewoon wat minder trek.

 

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *