Adviesbureau van CDA wil verkoop fastfood verbieden onder de achttien jaar

Als het aan het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA ligt dan mogen jongeren geen fastfood meer kopen. Dit staat in een rapport dat afkomstig is van de denktank die advies geeft aan het CDA. Of deze adviezen het CDA weer populair gaan maken valt erg te betwijfelen.

Achttien
Het Wetenschappelijk Instituut geeft aan dat de leeftijdsgrens voor aanschaf van fastfood net als tabak en alcohol op achttien jaar zou moeten liggen. Verdere adviezen in het rapport zijn om gezonde producten goedkoper te maken, ongezonde producten extra te belasten en dat er op Europees niveau gekeken moet worden naar eisen om voeding gezonder te maken.

Betutteling
Gelukkig ziet de Tweede Kamerfractie van het CDA ook in dat deze betutteling wel wat ver gaat. Toch zitten er wel “goede punten” in het rapport volgens CDA-Kamerlid Anne Kuik. De meeste andere politieke partijen laten weten dat ze niets zien in een minimum leeftijd voor fastfood. De verantwoordelijkheid voor het opvoeden van kinderen ligt bij de ouders. En gelukkig kunnen wij zelf bepalen dat we met onze kinderen vanavond friet met frikandellen gaan eten!

 

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *