België krijgt Burger King en Whopper

Burger King bord (Flickr.com / Mike Mozart)België gaat toch nog kennismaken met de Whopper en Burger King. Kharis Capital, in een aantal landen hoofdfranchisehouder van Burger King, neemt 101 Belgische en Luxemburgse Quick restaurants van Groupe Bertrand over. Deze Quick restaurants zullen omgebouwd worden naar Burger Kings.

De investeringsgroep Groupe Bertrand had met een overname alle Quick restaurants in Frankrijk, Luxemburg en België in handen gekregen. Maar wil de focus vooral op de Franse markt houden. Ook in Frankrijk, waar Groupe Bertrand hoofd franchisehouder is van Burger King, worden de Quick restaurants omgebouwd tot Burger King.

Slag
Met de overname van de restaurants slaat Burger King een enorme slag in België. Quick had daar een alleenheerschappij. Burger King zal daar dus in één klap de grootste fastfoodketen worden.

Voor- en tegenstanders
Maar Quick zal daarmee verdwijnen, zoals gewoonlijk zijn er voor en tegenstanders van deze verandering. Een Whopper is geen Giant zeggen de fans. Terwijl de tegenstanders van Quick, kleine cafetaria’s, eindelijk hun burgers ongestoord Giant mogen noemen. Het is nog onduidelijk wat voor gevolgen het heeft voor de 3500 medewerkers van Quick België.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *