Witbrood met kroket

Bom onder week van de croquet

Witbrood met kroket“Kroketten kift loopt hoog op” kopte de Telegraaf onlangs in de krant. De reden voor het artikel in de krant van wakker Nederland is dat Royaan de week van de croquet niet met andere fabrikanten wilt delen.

De fabrikant, die we ondermeer kennen van van Dobben en Kwekkeboom, bedacht de succesvolle week van de croquet in 2012. Tijdens de week van de croquet zijn er allerlei promotionele activiteiten en is de snack voor een gereduceerd tarief verkrijgbaar.
ProFri vindt het een prima initiatief maar maakt er graag een nationale week van. Dan kunnen andere fabrikanten ook meedoen en kan de branche er voordeel uithalen.

Week van de friet
Als vergelijkingsmateriaal noemt de stichting, die staat voor bevordering van de professionalisering en beeldvorming van frituurbedrijven, de week van de friet. Royaan is de gesprekken aangegaan, leek te willen delen maar zag daar plotseling van af. De reden zou het onlangs aangegane partnerschap van snackfabrikant Oma Bobs en ProFri zijn. Maar er gaan ook geluiden dat dit een simpel excuus is om de gesprekken te staken. Omdat de week traditioneel in september is lijkt het niet meer haalbaar om het over de hele branche in te zetten.

Kroket is van iedereen
Frans van Rooij (oprichter van Profri) baalt van Royaan. De kroket is van iedereen en het zal nu langer duren voordat we er een echte week van kunnen maken. Mogelijk zal dit zorgen voor een breuk met Royaan. Heel spijtig, maar daarmee houden we het wel zuiver aldus van Rooij in de Telegraaf.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *