Eet friet voor uw veiligheid

aire frankrijk (Flickr.com Jean-Louis Zimmermann)Om het jaar ga ik naar Frankrijk op vakantie. Ik hou van de zee, waarschijnlijk omdat mijn opa zeeman was, dus is mijn reisdoel is steevast een plek aan de kust. Deze keer ging de reis naar zuid-Bretagne. Wat mij onderweg opviel was dat je op de “Aires” – de parkeerplaatsen langs de snelweg – meer en meer mobiele snackkarren zag. Heerlijk basic, alleen een caravan of busje met een eenvoudige menulijst en op gepaste afstand een aggregaat.

Sandwich – Boissons –Frites
Sandwich – Boissons –Frites staat er vaak als handgeschreven herinnering op zo’n busje. Ja, Frites, ik heb zeker vijf van dit soort eenmanszaakjes langs de snelweg gezien. Misschien is deze ambulante handel wel de economische afspiegeling van Frankrijk op het moment.

Creativiteit
Een prijs voor creativiteit krijgt voor mij die ondernemer die een bordje had gemaakt geheel in de stijl van de officiële snelweg borden met alleen de aantekening: “Frites” Het hing precies onder de normale borden zoals WC, picknicktafels, etc.

Filosofie achter deze friet
Wat u hier boven las was puur mijn observatie op weg naar de kust, die heb ik inmiddels moeten bijstellen. Ik ben er namelijk achtergekomen dat de verantwoordelijken voor de veiligheid op de doorgaande Franse wegen begin dit jaar mogelijkheden onderzochten om de reizigers aan te moedigen om extra stops te maken en zo de veiligheid op de weg te verhogen. Een foodtruck/snackcaravan op parkeerplaatsen zonder restaurant bleek een goede zet en kreeg veel bijval van de reagerende Fransen. Het uiteindelijke resultaat hiervan is dat u, straks op weg naar een veiliger Bretagne bijna op elke parkeerplaats van Franse frietjes kunt genieten.

Hans Mingema sr.

Hans Mingema sr. reisde voor zijn werk de wereld over. Daarmee heeft hij veel ervaring opgedaan over de snackcultuur in verschillende landen. Ook de bizarre kant die daar soms bij komt kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *