Frietboutique – Amsterdam

Frietboutique en ijsboutiqueOp uitnodiging van Frietboutique, te vinden aan het pleintje in de Johannes Verhulststraat 107 in Amsterdam Oud-Zuid, mochten ik en een vriendin afgelopen week komen genieten van hun zelfgemaakte frietjes en de speciale snacks.

Eigenaressen Sammy en Pebbles die tevens het succesvolle concept ‘IJsboutique’ in handen hebben, zijn razend enthousiast over het aanbod van de Frietboutique en wilden mij hier dolgraag kennis mee laten maken.

Het vloeibare goud
Ik ben minstens 2 keer per maand in een snackbar te vinden, al dan niet in het holst van de nacht voor een vette hap na het uitgaan. Hoewel ik over ben gegaan op een veel gezonder voedingspatroon dan voorheen, kan ik nog steeds onwijs genieten van alle lekkernijen uit het vloeibare goud.

Hoofdgerecht én toetje
Bij aankomst zie je meteen dat Frietboutique geen standaard snackbar is. Frietboutique deelt de ruimte met zijn grotere zus ‘IJsboutique’ dat al ruim twee jaar bestaat. Op voorhand is te zeggen dat dit een ideale combinatie is, want; hoofdgerecht én toetje in één locatie.

Frietboutique en ijsboutique

Geitenkaas
Frietboutique specialIk werd vriendelijk verwelkomd door Sammy, die ook zelf in de boutique staat. Na een keuze te hebben gemaakt uit het assortiment van snacks en patat, werden ons ook de geitenkaas balletjes aangeraden en hoewel ik geen liefhebber van geitenkaas ben, heb ik ze toch geprobeerd en ik moet zeggen dat de smeuïge kaas me aangenaam heeft verrast. Ik zou nergens iets met geitenkaas bestellen, maar deze wil ik zeker nog eens proberen.

Ibiza
De frites worden aangeboden in een puntzak en zijn gemaakt van speciaal geselecteerde biologische aardappels. Deze worden bestrooid met Sal de Ibiza, je raad het al; zout uit Ibiza. Dit zout kun je overigens ook in fantastische verpakkingen kopen om cadeau te doen of lekker voor in de keuken.

Je kunt kiezen uit een kleine puntzak (voor kids) of een grote, waar meer dan genoeg in zit. Hierbij kun je kiezen uit verschillende sausjes en mijn vriendin, Hester, en ik kiezen voor de Truffelmayo en de Spicy Ibiza Saus. Let op: De Spicy Ibiza Saus is niet voor mietjes! Er zit een heerlijk pittige smaak aan, maar als je geen peper gewend bent, hou dan iets blusklaar. De Truffelmayo doet zijn naam eer aan; een heerlijk romige saus met een sterke, maar niet overheersende truffelsmaak.

IJsboutiqueKaassouflé en truffelkroketjes

Als side-snack hebben wij een luxe kaassouflé en een portie truffelkroketjes. Ik ben een kaasmonster en deze kaassouflé is overduidelijk de lekkerste die ik ooit heb geproefd. Heerlijk krokant jasje met een echte kaassmaak. Ik pretendeer er meteen 10 van op te kunnen! De truffelkroketjes zijn ook alles en meer wat we ervan verwachten. Een volle ragout met truffelsmaak is voor mij de ultieme smaaksensatie!

Nadat we onze buiken rond hadden gegeten, werd ons nog een heerlijk ijsje met frambozensmaak van IJsboutque aangeboden. De perfecte afsluiter om alle snacks even te laten zakken.

Frietboutique is een heerlijke belevenis vlak achter het Museumplein en absoluut de moeite waard om even voor om te fietsen. De eigenaressen, de sfeer en het aanbod zijn een goede reden om hier vaker terug te komen!
Frietboutique prijslijst

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *