Café Burger in Hilversum

Cafe Burger HilversumCafé Burger in Hilversum is een eetcafé dat gespecialiseerd is in hamburgers. Daarnaast hebben ze allerlei lekkere voorgerechten en speciale biertjes. Tijd dus om dit café te bezoeken en een flinke hamburger te bestellen.


Advertentie


XXL burger
Het is druk bij het café wat vaak een goed teken is. Er is ook veel keuze, dus voor ieder wat wils. Naast wisselende specials is er onder meer een Spaanse, Griekse, Italiaanse en kaasburger. Ik kies uiteindelijk voor de XXL burger (€ 12,50). Een burger voorzien van twee burgers van Maas Rijn IJsselland rund, spek, ei, sla, tomaat, augurk. ui en saus. De burgers worden kaal geserveerd, friet en sla zijn dus optioneel en voor € 4,50 bij te bestellen. Daarvoor krijgt u een puntzak friet en een portie sla.

Foodporn
En daar komt dan de burger. Wow! Is deze voor mij? Zou er een magazine bestaan voor hamburger dan zouden er foto’s van deze burgers instaan. Een lust voor het oog, foodporn ten top. Maar dan de smaak. Ook die is dik en dik in orde. De burgers zijn precies goed gebakken, de frietjes zijn net als de bacon lekker knapperig, het eitje is net goed en het luxe broodje is een perfect combinatie met de rest van de ingrediënten. Dit is echt genieten.

Cafe Burger Hilversum

Te groot (?) en papier
Maar de burger is zo groot (kan dat een nadeel zijn?) dat ik deze niet meer kon eten als een burger. Ik werd dus bijna verplicht om met mes en vork de burger in stukjes te snijden en op te eten. Tegen al mijn gewoontes in. Het is daardoor lastig om bij iedere hap van alles wat mee te prikken. Een ander klein minpunt is het papiertje waarop de burger werd geserveerd. Het ziet er mooi uit bij het opdienen maar door al dat snijden moest ik goed opletten dat er geen stukjes papier tussen mijn burger kwam. Volgende keer haal ik het papiertje gelijk van mijn blad af.

Uiteindelijk na een flink snij en eet slagveld zit ik bom en bomvol van de burger, friet en sla. Ik kom graag nog eens terug bij Café Burger. Want er zijn nog zoveel burgers op de kaart die ik graag zou willen proberen. Bent u in de buurt van Hilversum ga dan zeker een keer langs. U zult niet teleurgesteld zijn.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *