De 10 populairste snacks van 2012

We hebben bekeken hoe vaak u naar een snack zocht op onze website, via zoekmachines zoals Google of via onze eigen zoekmachine. Aan de hand van de resultaten kunnen we een top 10 maken met de populairste Snacknieuws snacks van 2012. Opvallend aan de lijst zijn de vele snacks die slechts een periode verkocht zijn en die vaak aan een actie of evenement zijn gekoppeld. De promotie en campagnes voor deze snacks hebben dus effect gehad.

10. (Week van de) kroket
De kroket stond van 17 tot 25 november flink in de aandacht. In deze week waren er verschillende acties om de snack te promoten. Lees meer over de week van de kroket.

09. Kipnuggets McDonald’s (snackbox)
De kipnuggets van McDonald’s werden tijdens het EK, samen met acht bitterballen, verkocht in een snackbox om de honger van supporters te stillen. U zocht massaal naar de inhoud van deze snackbox en naar de kipnuggets.

08. Puntzak friet
De puntzak friet heeft een verandering ondergaan. De nieuwe puntzak heeft een aparte plek voor saus waardoor u geen vieze vingers krijgt bij het eten van friet. Daarnaast heeft de puntzak extra ruimte voor het vasthouden van een snack

07. Heart Attack Burger
De Heart Attack Burger is een burger bedacht door de Heart Attack Grill. Zoals de naam doet vermoeden gaat het hier om een enorm grote burger met bijna een kilo vlees. In januari raakte de keten in opspraak omdat er daadwerkelijk iemand een hartaanval kreeg tijdens het eten van een Heart Attack Burger.

06. Big Tasty
De Big Tasty is een enorm populaire burger die door McDonald’s slechts tijdelijk in het assortiment was opgenomen. Onder grote druk van de consument, die zelfs petities opende om de burger terug te krijgen, werd de burger weer tijdelijk verkocht.

05. (Gratis) Whopper
Omdat de Whopper 55 jaar bestaat werd er een speciale actie bedacht door Burger King. Bij iedere Whopper kreeg de klant een gratis Whopper kado. U kon de actie waarderen en bezocht ons artikel over de Whopper honderden keren.

04. Broketje van Beckers
Het Broketje is een broodje kroket dat bedacht is om langer vers te blijven bijvoorbeeld voor evenementen. Het Broketje werd geïntroduceerd op de Horecava.

03. (Grootste) pizza
2012 zou wel eens het jaar van de pizza kunnen zijn. Vooral door Pizza Hut werden er vele verschillende en vaak vreemde pizza’s bedacht. U zocht vooral naar grote pizza’s. En sinds kort is het record weer aangescherpt.

02. McMood
McDonald’s organiseerde de bekendste burger van Nederland. Een wedstrijd waar iedereen zelf een burger mocht insturen en waar de McMood uiteindelijk won.

01. EK burger
De EK Burger is een burger van McDonald’s met een broodje dat er uit ziet als een voetbal. Zoals de naam al doet vermoeden is de burger tijdens het EK verkocht. Ondanks de tegenvallende resultaten op het kampioenschap werd er wel het meest gezocht naar deze burger en is daarom de populairste snack van 2012!

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *