Op veler verzoek hebben we geprobeerd de snacktrends van 2012 te benoemen. We hebben gekeken naar berichten die het afgelopen jaar voorbij kwamen en wat voor invloed dit had in de “snackwereld” en op onze website. Zo zijn we tot de volgende top 5 gekomen:

5. Pizza/Pizza Hut
Pizza Hut heeft dit jaar een ware trend ontketend door iedere keer een nieuwe absurde pizza te bedenken. Wat dacht u van een pizza in een pizza, de pizza met hotdog in de korst, de pizza met saus in de korst, KitKat in pizzadeeg en Pizzahut bedacht zelfs een luchtje dat naar verse pizza’s ruikt. Daarom verdient Pizza Hut/de pizza een vermelding in de snacktrends van 2012.

4. Groot en (te) veel
Records zijn van alle tijden, maar er moet iedere keer weer net een beetje meer bij om een record te vestigen, soms neemt iemand iets te veel hooi op de vork en dan gaat het mis. Maar vaak is het resultaat iets om trots op te zijn zoals de pizza met een oppervlakte van 1200 m2 of een hamburger met 15.000 calorieën, de duurste hotdog en de duurste pizza en dan hebben we het nog niet eens gehad over de cheeseburger van 1000 kilo.

3. Sport en snacks
2012 was met drie grote sportevenementen (Tour de France, Olympische Spelen, Europees Kampioenschap voetbal) een waar sportjaar. Slimme leveranciers bedachten allerlei snacks en acties om op de evenementen in te spelen. McDonald’s bouwde bijvoorbeeld de grootste McDonald’s ooit voor de Olympische Spelen en bedacht voor het EK de populaire EK Burger.

2. Snackcombinaties
Soms is er weinig motivatie of inspiratie om een nieuwe snack te bedenken. Maar wat te doen als er toch een nieuwe snack bedacht moet worden? Voeg twee bestaande producten samen en maak zo een nieuwe snack. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bier met pizzasmaak, de friket (half kroket, half frikandel), de meeste creaties van Pizza Hut (zie punt 5), de ijs brrger, hamburger gevuld met friet en zo kunnen we nog wel even door gaan.

1. Bacon/spek
2012 was het jaar van bacon, het lijkt er op dat iedere nieuwe snack bacon moest bevatten om er bij te horen. Naast de standaard burgers verschenen er ook allerlei andere bacon producten. Zo schreven we dit jaar over een baconsjaal, bacon doodskist, televisieprogramma over bacon, baconlolly’s, donuts met bacon en zelfs ijs met bacon. Volgens ons is bacon daarom de snacktrend van 2012.

Hebben we een snacktrend gemist of bent u het niet eens met deze lijst? Laat het ons dan weten via een reactie.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *