De KING fritessaus van Burger King

Burger King introduceerde deze maand de KING Fritessaus. De fritessaus lijkt qua uiterlijk erg op de fritessaus van de grote concurrent McDonald’s. De fastfoodketen lanceerde dezelfde saus al eens 8 jaar eerder in Nederland maar dit avontuur bleek van korte duur. Wat is er ditmaal anders en zijn er verschillen tussen de sauzen van de twee concurrenten?

Populaire saus McDonald’s
Waar Burger King zich onderscheidt met flame grilled burgers en twister fries heeft McDonald’s al jaren de McDonald’s fritessaus. De saus van de grote M is zo populair dat het voor veel McDonald’s klanten dé reden is om een bezoekje te brengen aan het restaurant.

Zelfde assortiment als Duitsland
In 2004 voegde Burger King al eens de “gele fritessaus” toe aan het assortiment. De toevoeging van de saus aan het assortiment kwam voort uit de continue vraag vanuit de gasten naar dit product. Het product bleef echter niet al te lang beschikbaar nadat Burger King besloot om in Nederland hetzelfde assortiment te voeren als in Duitsland.

Lokaal assortiment
Waar McDonald’s al jarenlang de markt lokaal weet te bedienen met de fritessaus (die overigens ook in België verkrijgbaar is) en producten als de McKroket lijkt nu ook Burger King de stap naar een lokaal gericht assortiment hebben kunnen zetten.

Waar de saus in 2004 nog in plaats van de mayonaise in het assortiment kwam spreken we nu van een verbreding van het assortiment. Een slimmere en logischere beslissing vanuit klantoogpunt.

Smaak
Bij een smaakvergelijking met de saus van McDonald’s moeten we concluderen dat de sauzen er wel hetzelfde uitzien, maar toch echt verschillend smaken. De saus van de BK, geproduceerd door Kühne, heeft een meer uitgesproken smaak waarover de meningen verdeeld zullen zijn. Heeft u de saus al geproefd? Geef dan uw mening in een reactie hieronder.

5 Comments on “De KING fritessaus van Burger King

    1. Inderdaad, ben erg nieuwsgierig geworden. Als ik bij de BK ben zal ik het eens bestellen, dus mijn reactie op de saus komt binnenkort!

  1. Ik heb de saus ook geprobeerd. De saus is naar mijn idee voller van smaak en minder zoet dan de variant van McDonald’s. Al met al is de saus naar mijn idee een toevoeging aan het Burger Kingassortiment.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.