De tien populairste snacks van 2013

Snack top 10Net als in 2012 hebben we een lijst gemaakt met de populairste snacks, dit keer van 2013. Hoe we tot deze lijst zijn gekomen? We hebben de websitestatistieken erbij gepakt en gekeken welke artikels het meest in de smaak vielen. Daarnaast hebben we gekeken op welke woorden (snacks) jullie het meest zochten. We kunnen daarom met enige zekerheid zeggen dat dit de snacks zijn van 2013:


Advertentie


10. Kroket
De kroket had in 2013 voor de tweede keer “een eigen week”. In de week van de kroket ging de snack een record aantal keer over de toonbank. Ook werd de krokante staaf bij de Vrede van Utrecht in het zonnetje gezet, gaven we tien mogelijke kroketvullingen en bleek een hotel met Michelinster ook van een kroket te houden.

Auto en worst9. Duitse worsten
Duitsland is meer dan 500 worsten rijk. Afgelopen jaar werd er meerdere keren gezocht op de lijst met 500 worsten. We weten dat er zoveel worsten zijn maar welke het nou precies zijn… misschien komen we daar nog een keer op terug.

8. Grootste pizza ter wereld
De grootste pizza ter wereld is maar liefst 1200 m2. Door de enorme omvang en de mooie foto’s die er bijhoren is de grootste pizza één van de publiekslievelingen van Snacknieuws.

7. De XT burger van Burger King
Als een grillmachine aangepast moet worden omdat een stuk vlees te groot is dan moet het wel een succes worden. Met de XT bedacht Burger King een nieuwe burger die de maag van de hongerigste snacker kan vullen. De XT is dus een echte aanrader.

Grand Royal McDonald's6. Burgers van McDonald’s
McDonald’s heeft afgelopen jaar nogal wat nieuwe burgers geïntroduceerd. Wat dacht u van de Beef Teriyaki, de Greek Mac, de Grand Royal of de McBaguette. Deze burgers vonden allen gretig aftrek bij de Snacknieuwslezer en staan daarom gezamenlijk op plek zes.

5. Frikandel
Of het nou in combinatie is met een kroket, een mislukte eetwedstrijd, een voetbalrel of de dagelijkse hoeveelheid frikandellen, de standaard Snacknieuwslezer is gek op de frikandel. Daarom krijgt deze oerHollandse snack een vijfde plek in het overzicht.

tornado dog4. Tornado Dog
Wat maakt de Tornado Dog zo speciaal? Eigenlijk is het een aardappel en een hotdog op een stokje. Maar de snack ziet er geweldig uit en dat spreekt bijna iedereen aan. Wij verwachten dat de Tornado Dog het vooral goed doet op braderieën en kermissen.

3. De Shoarmaburger van McDonald’s
De Shoarmaburger van McDonald’s verdient een aparte plek en werd daarom niet bij de andere burgers van McDonald’s genoemd. Deze unieke burger verkocht goed en was ook zeer populair op Snacknieuws. Kwam het door de grappige reclame of omdat McDonald’s voor het eerst shoarma verkocht? Hoe dan ook deze burger staat op het podium in ons jaaroverzicht.

2. De Lucifer van Mora
Op de Horecava in januari 2013 hebben we de pittige Lucifer voor het eerst gezien en geproefd. Een nieuwe snack die door een leuke presentatie meteen opviel. In de snackbar en ook op onze site bleek de snack enorm populair te zijn.

1. Kapsalon
KapsalonOnlangs bestond de Kapsalon tien jaar. Eerder schreven we al dat deze vette snack nog lang niet over het hoogtepunt heen is met een chipssmaak, vegetarische variant en broodje Kapsalon. Snacknieuwslezer consumeren artikelen over de Kapsalon als geen ander. Week in week uit zien we dat jullie alles over deze vleesbom willen weten en daarom krijgt deze snack de eerste plek!

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Een gedachte over “De tien populairste snacks van 2013

  • 1 januari 2014 om 15:58
    Permalink

    mijn snack van het jaar is de lucifer. heerlijke snack waar ik niet vanaf kan blijven.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *