Eetbare lepels fantastische oplossing voor vervangen van plastic ijslepels

Eetbare ijslepelsHet is duidelijk dat we teveel afval produceren. Het logische gevolg is dat we betere en bewustere keuzes moeten maken. Bekertjes, vorkjes, lepels worden (verplicht) vervangen door duurzamere varianten. En soms komen daar ook fantastische creaties uit voort.

Positieve punten
De Japanse levensmiddelenwinkel Ministop kwam op het idee om plastic ijslepeltjes te vervangen door een eetbare. Deze nieuwe lepel is gemaakt van hetzelfde beslag waar een hoorntje van gemaakt is. En dat is een fantastische oplossing want het geeft geen vervelende (na)smaak zoals andere materialen dat kunnen hebben, het zorgt niet voor extra afval en is ook nog eens lekker.

Eetbare ijslepels

90% tevreden
De lepels werden eerder op specifieke locaties getest waarna er gekeken werd of het idee aan zou slaan. En dat blijkt zeker zo te zijn: 90% van de 400 testers was zeer over de lepeltjes te spreken. De verbeterpunten werden ook meegenomen in het definitieve ontwerp waarna het geperfectioneerde lepeltje beschikbaar is op de eerste Japanse locaties vanaf 9 juni.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *