We kennen in Nederland natuurlijk de eierbal – een snackicoon uit Groningen: krokant van buiten, zacht van binnen, met een gekookt ei in ragout. Maar in het Verenigd Koninkrijk pakken ze het nét even anders aan. Britse chefs en social media-sterren Phoenix Ross en Oli Paterson hebben namelijk het Guinness World Record verbroken voor de grootste Scotch egg ooit gemaakt. Met een gewicht van maar liefst 7,81 kilo is dit monsterlijke ei geen gewone snack meer, maar een culinair huzarenstukje. Hoe maakten ze het? En wat maakt de Scotch egg zo anders dan onze vertrouwde eierbal? Je ziet het in deze video.
Meer vet nieuws
Snacknieuws test de Zomer Burger en Pulled Chicken Special van Kwalitaria
De zomer is begonnen en dat betekent dat Kwalitaria opnieuw een aantal populaire seizoenssnacks op het menu heeft gezet. Bekende favorieten maken hun comeback — en wij namen de proef op de som met twee opvallende specials: de Zomer Burger en de Zomer Pulled Chicken Special.
Geef een reactie