Hebben medium en large menu van McDonald’s dezelfde inhoud?

Fastfood bij McDonaldsDe grote variant van het McDonald’s menu geeft niet het beloofde voordeel. Dat is wat Youtubers Kenneth Kruijntjens en Mickel Souren stellen in een video waarin ze het large en het medium menu met elkaar vergelijken.

Vergelijking
In de video zien we een vergelijking tussen de cola van een normaal menu (0,4 liter) en die van een groot menu (0,5 liter). Wonderbaarlijk genoeg passen de twee formaten drinken in elkaars beker. Ook de medium en large frieten zijn qua aantal bijna gelijk. Na wegen blijkt er slechts 1,2 gram tussen te zitten. Dit hoort 40 gram meer te zijn. Voor het vergroten van een menu moet de McDonald’s bezoeker 75 cent meer betalen. Als het verschil zo klein is dan lijk dit oplichterij. Tenminste dat stellen de YouTubers.

Makkelijk scoren
Maar klopt het ook? Het is natuurlijk makkelijk scoren. We zien een paar beelden waar makkelijk in geknipt kan zijn. Natuurlijk claimen de makers van de video dat dit niet het geval is.

Strenge procedures
McDonald’s laat echter weten dat de hoeveelheid drinken machinaal is afgesteld waardoor een groot menu altijd 0,5 liter frisdrank bevat. Het enige verschil kan in het ijs zitten, wat handmatig bij de frisdrank wordt geschept. Ook het scheppen van friet is handwerk. Toch zou het via een strikte procedure bijna niet fout kunnen gaan. Daarom stelt McDonald’s ook vraagtekens bij de authenticiteit van de video. Om de procedures verder toe te lichten zijn de videomakers uitgenodigd in een McDonald’s filiaal.

Bekijk de video met de vergelijking van de menu’s:

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *