In Overijssel is er een nieuwe snack: het Sallands Balkje. Deze snack is gemaakt van Balkenbrij met daaromheen een krokante laag. De snack komt uit de frituurpan en de vergelijking met een bitterbal is dan ook snel gemaakt.

Balkenbrij
Balkenbrij is een traditioneel gerecht dat in de koudste maanden wordt gegeten. Het bevat ingrediënten zoals bouillon, slachtafval van varkens, boekweitmeel en kruiden. Balkenbrij is vooral in Salland (een regio in Overijssel) populair.

Jeugdvrienden
Het Sallands Balkje is een idee van Gerard Oortwijn uit Heino en werd gemaakt met behulp van een gepensioneerde slager, een jeugdvriend van de 76-jarige Gerard. Na jarenlang rondlopen met het idee zag de snack het levenslicht en werd het door de testers als smakelijk bevonden. De snack is er in twee formaten: het Balkje heeft het formaat van een kroket, de hapklare variant is het Blökkie.

Niet om het geld
De komende tijd gaat Gerard Oortwijn met het Balkie bij diverse horeca gelegenheden langs in Salland. Hij hoopt uiteraard dat het een succes wordt. Niet voor het geld want daar is hij te oud voor. De complimenten doen hem het meest.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *