McDonald’s stapt over op kartonnen rietjes en duurzame McFlurry verpakking

McDonald's rietje McFlurry bekerDe hoeveelheid afval die gepaard gaat met een bezoek aan een fastfoodketen is al jaren een doorn in het oog van veel mensen. Logischerwijs ondernemen de ketens allerlei maatregelen om dit terug te dringen.

Mcflurry
McDonald’s gaat daarom overstappen van plastic rietjes naar kartonnen rietjes. Ook de McFlurry beker waardoor de plastic deksel overbodig is. De nieuwe McFlurry verpakking is een beker met vouwranden waardoor het afgesloten kan worden.

McDonald's rietje McFlurry beker

Happy Meal
Verder onderzoekt McDonald’s diverse andere aanpassingen. Zo zouden ze graag vanaf 2021 de plastic speeltjes in een Happy Meal vervangen door duurzamer speelgoed. Ook de speeltjes zelf worden binnenkort niet meer verpakt in plastic maar in een FSC gecertificeerd karton of papier.

Duurzame aanpassingen
Ook in de restaurants worden allerlei duurzame aanpassingen gedaan. In Boxmeer is onlangs een nieuw duurzaam McDonald’s restaurant geopend gebouwd met circulaire materialen. Daarnaast worden lampen vervangen door led, wordt frituurolie hergebruikt voor de vrachtwagens van McDonald’s en worden er nog allerlei andere aanpassingen gedaan om energie te besparen en de uitstoot van CO2 te reduceren.

De rietjes en McFlurry bekers zullen vanaf oktober in alle 254 Nederlandse filialen vervangen worden.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *