McDonald’s stimuleert wegwerpen van afval met winactie van gouden sierraden

Litter & GlamourMcDonald’s Nederland zet zich al een paar jaar actief in om zwerfafval tegen te gaan. Dit jaar lanceert de keten met Litter & Glamour een nieuwe grote landelijke campagne om meer bewustzijn te creëren voor het (goed) weggooien van afval.


Advertentie


Helaas is dit nog geen vanzelfsprekendheid in Nederland. In elk van de 258 Nederlandse McDonald’s restaurants is een gouden afvalbak te vinden. Wie in deze afvalbak afval weggooid maakt tot 12 september kans om sieraden te winnen die geheel gemaakt zijn uit zwerfafval.

Litter & Glamour is de derde campagne rondom afval en een vervolg op You Bin It, You Win It en Trash Dance die McDonald’s in 2020 en 2021 lanceerde.

Litter & Glamour

In de actieperiode van 16 augustus tot en met 12 september 2022 zijn er zeven glamorous sieraden te winnen van 14-karaats goud, waaronder een ketting, oorbellen, pin of een ring. In alle van de 258 restaurants is één actie-afvalbak. Wie tussen 8 uur ’s ochtends en 21 uur ’s avonds iets in de actie-afvalbak gooit maakt kans op een van de prijzen. Een notaris heeft van tevoren aangegeven waar en wanneer de prijzen vallen. De gast die op dat moment (of als eerste na dat moment) zijn of haar afval in de speciale prullenbak weggooit, wint. Er zijn in totaal zeven prijsuitreikingen met één prijs per trekking.

Cliffton de Vries

Cliffton is de ongekroonde kampioen kapsalons eten. Hij eet iedere snack als er maar genoeg saus over heen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *