Onderzoek naar gemiddelde hamburgerprijs in horeca

Hamburger happenEr is onderzoek gedaan naar de prijzen van hamburgers en aangezien we Nederlanders zijn willen we gelijk weten waar we de goedkoopste burgers kunnen vinden en wat we zo’n beetje gemiddeld uit moeten geven voor een burger.

Het onderzoek werd gedaan door de Hamburger Bijbel die 500 menukaarten van Nederlandse horeca met kwaliteitsburgers op de menukaart onderzocht. Fastfoodketens zijn niet meegenomen in het onderzoek.

De duurste hamburger en de goedkoopste hamburger
De gemiddelde hamburger prijs in 2023 is €16,34. Met €17,33 worden de duurste hamburgers verkocht in Noord-Holland. De hamburgers in Drenthe zijn met  €13,93 veel goedkoper.

Prijzen van vegaburgers
Ook de vegaburgers werden onderzocht. Qua prijs hebben de vleesvervangers de vleesburgers ingehaald. Een vleesvervanger is gemiddeld 19 cent goedkoper dan een hamburger gemaakt met vlees. De vegaburger komt daarmee op een gemiddelde prijs van €16,15. Ook hier zien we dat de duurste vegaburgers worden verkocht in Noord-Holland met een gemiddelde prijs van €17,07 terwijl de goedkoopste verkrijgbaar zijn in Drenthe met een prijs van €14,12.

Inclusief friet
Er wordt nog aangegeven dat, alhoewel het er vaak bij zit, alle genoemde prijzen zijn inclusief friet. Meer informatie is te vinden in het artikel van Hamburger Bijbel.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *