Prins Hans de eerste

LIMCO blikMijn vrouw ging naar haar zuster in het buitenland, vanwege een bruiloft. Ik stond er dus tien dagen alleen voor. Dit betekende tien dagen vrijheid om te eten wat ik maar wilde. Heer en meester in onze keuken. Heeft u wel eens de scepter ter hand genomen als een echte keukenprins? Het moeilijkste vond ik nog in welke volgorde mijn wensenlijst af te werken. Uiteraard stonden er alleen maar snacks en hartige hapjes op. Grootste probleem was de lengte van mijn lijst.  

Favo worst
Op de lijst bij de worsten aangekomen overviel mij een gevoel van blijdschap ik heb namelijk een uitgesproken favoriet. Dit zijn al jaren de Limco worsten, het werd echter nog knap lastig om deze te scoren. Niet elke super heeft ze namelijk in het assortiment, de prijs is een dingetje. Ik vond ik ze bij die grote gele super, mijn locale Jumbo.

LIMCO blik

Festival der sentimenten
Het was toch alweer een tijd geleden dat ik het genot had deze worsten te proeven. Maar ik kan u mededelen het werd het feest der herkenning. Och man, de kleur maar nog meer de geur. Waanzin en dan die nabrander, de houtsmaak en de ‘bite’ zoals wij dat noemen, knapperig maar zacht. Ik blijf het zeggen, ik ken geen worsten die lekkerder smaken.         

Blik voor de toekomst
Zelfs de verpakking van deze Limco worsten, het blik heeft kwaliteit. Een Limco blik drukt u ook niet zo maar plat. Heeft u een blikje nodig voor je spijkers of wil je creatief zijn met blik of wilt u mooi collector’s item… stuur mij de worstjes dan mag u het blik houden.

 

Hans Mingema sr.

Hans Mingema sr. reisde voor zijn werk de wereld over. Daarmee heeft hij veel ervaring opgedaan over de snackcultuur in verschillende landen. Ook de bizarre kant die daar soms bij komt kijken

Een gedachte over “Prins Hans de eerste

  • 30 november 2018 om 09:29
    Permalink

    Zeg Hans, dit zijn zeker koninklijke worsten er staat niet voor niks een kroontje in de naam. Na de huizenhandel snack ik ook graag een worstje.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *