Recordpoging om 75 meter aan frikandellen te maken

Scouting de Klomp uit Haaksbergen gaat vandaag een poging doen om de langste frikandel ooit te bakken. Aangezien een frituurmandje een beperkende factor is wordt de lange frikandel klaargemaakt in een dakgoot gevuld met frituurvet.

Met de recordpoging viert de scoutingroep het 75-jarige bestaan. Een jubileum dat eigenlijk in 2021 gevierd zou moeten worden, maar toen was er een Covidpandemie aan de gang. Het idee was om een frikandel van 75 meter te maken, maar dat bleek vrijwel onmogelijk waardoor een compromis werd bedacht van 10 frikandel van 7,5 meter. Want samen is dat ook 75 meter. Gelukkig staan ze er niet alleen voor want naast een slager van slagerij Broekhuis hebben de twee bedrijven DGS en P&S metaal de frituurpan van 8 meter in elkaar gezet. De slager heeft net zolang gewerkt aan het juiste recept voor de frikandel totdat iedereen er enthousiast van werd. Ook de plaatselijke supermarkt draagt aan de actie bij door de langste frikandel ter wereld te voorzien van saus en uitjes.

Oude record
In 1993 werd al eens een frikandel van 7,5 meter klaargemaakt in een dakgoot. Dat is tot op heden de langste frikandel, maar het bleef er toen bij één. Om de recordpoging betaalbaar te maken worden de frikandellen verkocht: geïnteresseerden kunnen een hele frikandel van 7,5 meter of een deel van 75 centimeter kopen.

 

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *