Snacknieuws test de Texas Bacon Lover Double van Burger King

Burger King: Texas Bacon Double LoverHelaas zit er geen Burger King in Hilversum, waar het hoofdkantoor van Snacknieuws is gevestigd. Normaal komen we regelmatig langs een vestiging van Burger King, maar ook wij reizen een stuk minder. Met als gevolg dat we minder snel langs een Burger King komen. Dit keer was het wel raak en tijd om eens goed uit te pakken met een Texas Bacon Lover Double.

Kom maar op!
De Texas Bacon Lover Double bestaat uit twee Flame Grilled Beef, mayonaise, kaas, BBQ saus, onion rings en veel bacon. Op het plaatje lijkt het een flinke burger. Ik kan mijn enthousiasme dus ook niet onderdrukken. Kom maar op met die burger! Als ik de burger heb ontvangen komt het uitpak momentje en inspecteer ik de burger.

Burger King: Texas Bacon Double Lover

Kaasbroodje?
Uiteraard is de burger iets minder modieus dan op de foto maar de twee burgers en de uien ringen zijn duidelijk zichtbaar, ook zit er veel kaas en saus op. Het broodje is ook speciaal met kaas op de bovenkant. Volgens het plaatje zou het een sesamzaad broodje moeten zijn. Nou dat is een extra verrassing.

Smaak
De burger heeft een hoop verschillende ingrediënten die bij iedere hap geproefd worden. Verschillende smaken en verschillende structuren wisselen elkaar af. De BBQ saus is dominant en schiet overal heen. De bacon plakt aan de mayonaise, die weer tussen de uienringen liggen. Ik weet niet of de uienringen een directe toevoeging zijn. Ja, ze zijn lekker en krokant, maar maken het ook een flink karwei om iedere hap netjes naar binnen te werken. En dan hebben we nog de dubbele flamme grilled burgers waar ook weer kaas tussen zit. Het zorgt voor een schouwspel dat er voor mijn tafelgenoten waarschijnlijk minder smakelijk uitziet. Echter zit ik er zelf van te genieten. Het is een genot om deze burger op te eten. Ik geniet er van, met elke hap.

Burger King: Texas Bacon Double Lover

Cheesy Bacon Fries
De burger vult goed, het is een goede bodem voor een dagje uit of ter afsluiting van een avond. Maar het voelt als een feestje om weer een keer bij Burger King te komen, dus heb ik ook Cheesy Bacon Fries besteld. De Cheesy Bacon Fries zijn friet met bacon snippers en kaassaus. Wie kan daar nou op tegen zijn? Langzaam voel ik alle calorieën in mijn lichaam stromen.

Burger King: Cheesy Bacon Fries

De Texas Bacon Lover Double is in menuvorm verkrijgbaar voor € 9,95, voor € 1 extra krijgt u er ook Cheesy Bacon Fries bij. Het betreft een tijdelijk menu-item van Burger King.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *