Snacknieuws test Winterburger en Winterkroket van Kwalitaria

Na de introductie van het wintermenu van Kwalitaria had ik de Winterburger en Winterkroket hoog op mijn lijstje gezet. Dus op naar de Kwalitaria en snacken maar!

Winterburger
De Winterburger bevat pulled chicken en een goede burger van rundvlees. Die moest dus zeker geprobeerd worden bij het Kwalitaria bezoek. Door de MRIJ burger en de pulled chicken is de Winter Burger voorzien van een flinke bulk vlees. Het is dan ook een flinke maaltijd. De smaken van de burger zijn goed op elkaar afgestemd. Misschien wel iets te goed want echte uitgesproken smaken ontbreken. De burger is lekker en een flinke hap maar smaakt een beetje vlak. Zo had een ingrediënt met een zure smaak, zoals een augurk, de burger net even meer diepgang gegeven.

Winterburger 2019

Winterburger 2019

Winterkroket
Ook hebben we de Winterkroket geprobeerd. Een kroket gevuld met rookworst. Deze is lekker en boven verwachting. De structuur is goed en de kleine stukjes rookworst zijn volop aanwezig om de gewenste smaaksensatie te geven. Wat ik niet had verwacht waren spliterwten maar deze waren niet overheersend en geven een plezierige bijdrage aan mijn ervaring voor een “winter” kroket. Bijkomend psychologisch detail was dat ik naar mijn idee geen gefrituurde snack aan het eten was maar iets gezonds.

Kijk voor meer informatie en om te bestellen op de website van Kwalitaria.

Winterkroket 2019

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *