Technologisch wonder of grote teleurstelling? Een kijkje bij de pizza- automaat in Nijmegen

Pizza-automaat NijmegenDe automatisering rukt gestaag op, zo ook in de snackwereld. In Nijmegen werd bij tankstation AVIA op de Hatertseweg een heuse pizza-automaat geplaatst. Is de wetenschap deze keer te ver gegaan? Wij van Snacknieuws moesten natuurlijk een kijkje nemen.

Tien pizza’s per dag
De automaat levert binnen 5 minuten verse pizza’s die in een interne oven gebakken worden. Hierbij kan er gekozen worden tussen vier soorten: margherita, drie kazen, tonijn-spinazie en salami. Tot nu toe is de automaat een succes. Er zouden namelijk ongeveer tien pizza’s per dag worden verkocht.

Niet goedkoop
Hierbij is vooral het nachtelijk publiek de doelgroep. Denk maar aan beschonken studenten die honger hebben wanneer er verder niets meer open is. Met tien tot twaalf euro per stuk zijn de pizza’s niet goedkoop voor een snack uit de muur. Ook de kwaliteit lijkt niet opgewassen tegen de liefde die een menselijke pizzabakker in zijn product stopt. De pizza’s zijn niet bepaald knapperig en de toppings zijn niet altijd evenredig verdeelt.

Toch kan je niet op tegen het gemak. Waar kan je anders om vier uur s ’nachts een pizza krijgen? De pizza-automaat is overigens niet een volkomen origineel idee. In Den Haag stond er al een, en ook in Spanje en Frankrijk zijn de machines ook al populair.

Pizza-automaat Nijmegen
Hierboven is de automaat te zien naast wat openbare wasmachines. Wanneer je saus op je shirt knoeit ben je dus ook gelijk op de goede plek.

Jonatan Faber

Jonatan houdt van snacken en gezelligheid. All my matties like patatties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *