Waarom eten we zo graag pizza’s?

De Italiaanse keuken is al jaren een van de favoriete keukens van Nederlanders. En dat kan ook niet anders met een assortiment van pasta, lasagne en pizza. En vooral op pizza’s zijn we dol.


Advertentie


Maar hoe komt dat dan? Om daar antwoord op te geven gaan we eerst wat dieper in op de ingrediënten en de voordelen van de pizza. Daar kunnen we namelijk veel over te vertellen. Wat zijn bijvoorbeeld de favoriete pizza toppings? Welke opties zijn er voor een vegetarische of een veganistische pizza? Welke soorten pizza’s zijn er en welke bodem is populair? En waar koop je pizza’s zo voordelig mogelijk?

Favoriete pizza smaken
Pizza’s zijn er in veel verschillende smaken. De traditionele smaken, zoals margherita, pepperoni en ham scoren altijd goed. Ook de pizza Hawaii waar veel om te doen is blijft populair. Verder zijn er natuurlijk nog de populaire pizza’s shoarma en quattro formaggi. Regelmatig worden er bijzondere of nieuwe smaken geïntroduceerd. Zo zagen we de laatste jaren unieke toppings voor pizza’s op de markt verschijnen: frikandellen, garnalen, inktvis, frietjes en zelfs cheeseburgers. Werkelijk alle eetbare producten kunnen tegenwoordig als pizza toppings gebruikt worden. Er is dan ook genoeg keuze, maar of het ook lekker smaakt?

Korting
En wat is er nou nog leuker of lekkerder dan een pizza? Een pizza met dikke vette korting. Er zijn regelmatig aanbiedingen of kortingen te vinden voor pizza’s. Wie een beetje zijn best doet heeft zo een tweede pizza voor de halve prijs bij New York Pizza of profiteert van een Domino’s kortingscode. En wat te denken van een gratis drankje, drie halen twee betalen of gratis knoflookbrood bij een bestelling. Aanbiedingen van pizza’s kunnen afhankelijk zijn van de dag, de vestiging en of de pizza opgehaald of bezorgd moet worden. Aangezien wij Nederlanders gek zijn op aanbiedingen en korting profiteren we graag van een goede deal. Goed voor de maag én de portemonnee.

Vegetarische en veganistische pizza’s
De pizza blijft dus een immens populair en divers product. Ook zien we steeds meer vegetarische en veganistische pizza’s op de menukaart verschijnen. Een vegetarische topper is de pizza margherita die altijd al vegetarisch was. Daarnaast worden steeds meer vleesvervangers gebruikt om bijvoorbeeld de peperoni te vervangen voor een plantaardige variant. Ook paddenstoelen doen het goed op de vegetarische en veganistische pizza’s.

Soorten pizzabodems
De laatste jaren is er veel bedacht om pizza’s gezonder te maken. Ook voor mensen met een glutenallergie is een pizza met een bodem van deeg geen optie. Daarom zijn er pizza’s met een bodem van bloemkool, broccoli, spinazie, zoete aardappel of courgette. Er is dus voor elk wat wils. Ook als je geen liefhebber bent van deeg of kaas is er nog een pizza voor je te vinden.

106 miljoen pizza’s
Kortom er zijn genoeg reden om gek te zijn op pizza’s en er is zoveel keus. Een pizza wordt dan ook vaak gebruikt om mensen te belonen bij het halen van een prestatie of als men moet overwerken. We eten in Nederland jaarlijks 106 miljoen pizza’s. Dat zijn er zo’n zeven per persoon. Dus pak die telefoon en bestel vandaag maar een pizza. Haal het gemiddelde omhoog. Je hebt het verdiend, ook als je niet hoeft over te werken!

Pizza bezorgen

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *