Wereldrecord hotdogs eten bij mannen en vrouwen

Gisteren (4 juli) was de grootste en belangrijkste eetwedstrijd ter wereld: Nathan’s Famous Hot Dog Eating contest. Deze wedstrijd wordt officieus al gehouden sinds 1916. In de huidige vorm bestaat het sinds 1972.

Door Covid-19 waren er enige aanpassingen maar dat bleek weinig invloed te hebben op de resultaten.

Wereldrecord bij mannen
Joey Chestnut, de record kampioen, kreeg het voor elkaar om 75 hotdogs te eten. Even voor de duidelijkheid: dit zijn worstjes en broodjes! Daarmee werd het record uit 2018, dat stond op 74 hotdogs en ook gegeten werd door Chestnut, verbroken. 75 hotdogs dat zijn bij elkaar zo’n 21,750 calorieën. Zoals we eerder al schreven was er weinig echte concurrentie. De nummer twee at 42 hotdogs. Meer dan genoeg voor een normaal persoon, maar zoals zo vaak stond er op Joey Chestnut geen maat. Daaron Breeden was de nummer twee en Nick Wehry mocht met 39,5 hotdogs als derde op het podium komen.

Ook wereldrecord bij vrouwen 
Bij de vrouwen ging Miki Sudo, ook een veelvoudig winnaar, er met de titel vandoor. Ze won met een wereldrecord van 48,5 hotdogs. Om aan te geven hoeveel dit is, dit is meer dan de mannelijke nummer twee naar binnenkreeg. Larell Marie Mele (18 hotdogs) en Katie Prettyman (15 hotdogs) werden respectievelijk tweede en derde.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *