Bekendste eetwedstrijd ter wereld gaat met veiligheidsmaatregelen toch door

hotdogsWie 4 juli zegt denk waarschijnlijk aan Independence Day, de Onafhankelijkheidsdag van Amerika. Dit is ook de dag dat er door heel Amerika diverse eetwedstrijden worden gehouden waarbij Nathan’s Famous de bekendste is. Dit is een hotdog eetwedstrijd die jaarlijks veel toeschouwers trekt en de maatstaf is voor alle andere eetwedstrijden.

Maar dit jaar is alles anders. De eetwedstrijd gaat nog door. Toch zal het deelnemers veld minder sterk zijn. Wie naar New York komt, moet namelijk eerst twee weken in quarantaine. Hierdoor kunnen alleen deelnemers meedoen die al in New York zijn. Veelvoudig winnaar Joey Chestnut, die regelmatig zo’n 70 hotdogs at, met broodje en al is van de partij. Maar uitdager, en een van de weinige die Joey Chestnut kan verslaan, Matt Stonie is er door de Covid-19 maatregelen niet bij. De vrouwelijke titelhouder, Miki Sudo, is ook aanwezig bij de wedstrijd.

Er zullen diverse maatregelen zijn vanwege het virus. Een van de maatregelen is dat de deelnemers in groepen van vijf personen eten zodat er rekening gehouden kan worden met de omstandigheden. Verder zijn er geen fans aanwezig bij het evenement.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *