Winnaar Belgisch Kampioenschap bitterballen eet er 60 in een half uur

Tijdens het Belgisch Kampioenschap Bitterballen eten in Lede is de winnaar gekomen tot 60 bitterballen in een half uur. Met slechts negen deelnemers ging het vooral om kwaliteit en niet om kwantiteit in het deelnemersveld. Alhoewel de wedstrijd dus weer wel om kwantiteit ging.


Advertentie


Goede deal
Want de grote vraag tijdens het Belgisch Kampioenschap Bitterbal eten was vooral; hoeveel krijgt de winnaar er op? Met onbeperkt water, sauzen en dertig minuten op de klok ging de deelnemers van start. Na 25 bitterballen stopte de eerste deelnemer. Die sprak van een goede deal want voor slechts €10 inschrijfgeld kreeg hij twee glazen water en 25 bitterballen.

Portie bitterballen

Troffee
In het top van het klassement was het erg spannend. Drie deelnemers kwamen op een gegeven moment tot vijftig bitterballen: Lemtie De Pauw en tweelingbroers Robbe en Lars Lammens. De 21-jarige Lars Lammens won uiteindelijk voor zijn broer die hem ook had ingeschreven. Hij was daar niet van op de hoogte dus had die ochtend nog ontbeten. De winnaar kreeg naast een troffee, twee drankkaarten en een emmer. Na de wedstrijd gaf Lars aan dat hij de emmer misschien wel nodig had.

Het kampioenschap werd gehouden om het openingsweekend van Jeugdhuis Bidong in Lede te vieren.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *