Zwarte en witte hamburgers bij Chinese McDonald’s

De zwarte Star Wars burgers van Quick zorgde voor nogal wat ophef in fastfoodland. McDonald’s gaat in China nog een stap verder met een zwarte én een witte burger. Er gaan verschillende verhalen over de betekenis van de witte en zwarte burgers. Zo zou het volgens sommige gaan om de goede en slechte kanten van politiek, maar zou McDonald’s zo’n statement durven te maken in China?

Inlopen op Kentucky Fried Chicken
Nee, dat lijkt er niet op, het lijkt eerder op een truc om meer hamburgers te verkopen. De Chinese fastfood markt is namelijk groeiende en vooral Kentucky Fried Chicken doet het goed. Gezien de potentie is er McDonald’s veel aangelegen om te groeien, het bedrijf wilt in 2013 500 extra restaurants in China openen.

Zoals wel vaker zijn de burgers voor een bepaalde tijd verkrijgbaar. De zwarte uitvoering bevat naast een zwart broodje met witte sezamzaadjes een hamburger, gehakte uien en zwarte pepersaus. De witte variant wordt gegarneerd met zwarte sesamzaadjes en is bekleed met een burger, zoete en kruidige saus.

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Zwarte en witte hamburgers bij Chinese McDonald’s

  1. Deze zomer ben ik drie keer naar de mac gegaan op verschillende plekken in china, niks geen zwart of witte hamburgers te bekennen. wel super veel chille snacks! om een voorbeeld te noemen; shrimp in een gekookt ei, krokant aan de buitenkant, geserveerd met chinese kool en chilisaus. Finger licking good!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *