Snack top 10 van Nederland – Snacknieuws
Snacknieuws

Snack top 10 van Nederland

In het boek Dit zijn wij – De 100 belangrijkste tradities in Nederland staan de belangrijkste snacktradities van Nederland. Tijs van den Boomen deed onderzoek en ontdekte vele regionale verschillen. Dit zijn de top 10 snacks van Nederland:

1. Doelpaal
Op de eerste plek staat de doelpaal, een frikandel van 35 centimeter, ook bekend als de frikandel XXL. De supergrote frikandel is een idee van de Belgische snackfabrikant Vanreusel.

2. Knoepert
De Knoepert is een snack die de New Kids eten in hun favoriete snackbar en ontmoetingsplek ’t Pleintje in Maaskantje. De Knoepert lijkt op een magnum, het is een snack met veel vlees op een stokje.

3. Broodje speklap
De Haagse lekkernij bestaat uit gemarineerde speklappen van de groothandel, die drie minuutjes in de frituur zijn geweest met een broodje eronder, garnering ernaast en saus erover heen.

4. Patatje Kapsalon
De Kapsalon is van oorsprong een Rotterdamse maaltijd. De kapsalon bestaat uit patat met shoarma, kaas, sla, en saus. De Kapsalon is inmiddels zo populair dat zelfs de Amerikanen de maaltijd gaan verkopen.

5. Frikandel totaal
De frikandel totaal komt uit Nijmegen. De ene helft van de frikandel is bedekt met satésaus, de andere met speciaal (mayonaise, curry en ui).

6. Mekkafood
Mekkafood zijn honderd procent halal snacks uit Venlo. Wout van Eeuwijk wilde een product maken dat door iedereen gekocht en gegeten kan worden.

7. Eierbal
De eierbal begon als paasgebruik: de overgebleven hardgekookte eieren werden ingepakt in gehakt en daarna gebakken. In Groningen is er een variant met ragout in plaats van ei. In Venlo is er een andere variant: het frietei. Omdat ei lastig is in te vriezen worden eierballen altijd vers gemaakt.

8. Berehap
De Berehap is een in stukken gesneden gehaktbal met stukken ui ertussen. Net als de eierbal is de ui lastig in te vriezen. Daarom verzon Fabrikant Mabos Snacks een coating en patenteerde de naam ‘berehap’. Daarom verkopen concurrenten de snack onder andere namen zoals berenpoot, berenklauw of berenlul.

9. McKroket
De McKroket is een ronde kroket op een broodje, alleen verkrijgbaar bij de Nederlandse en Antilliaanse vestigingen van MCDonald’s.

10. Shoarmarol
De Shoarmarol is snack met van binnen shoarmavlees gerold in filodeeg.

Voor u geselecteerd

De Amersfoortse kroket Het Vlaams friteshuis van Gogh heeft samen met slager Jochem Diekerhof, bakker Sjouke Boersma en kok Han Evers van de Aubergerie een unieke Amersfoort...
Friet met chocolade nu ook in Nederland verkrijgba... Hands Off My Chocolate en Frietboutique lanceren samen het eerste Europese frietje met chocoladesaus. Deze bijzondere combinatie is al eens in Japan v...
Uitslag AD friettest 2014 Het AD bezocht de afgelopen periode 135 cafetaria's. Bij al die cafetaria's werd een portie friet met mayonaise en een portie zonder besteld . De frie...
Overvaller haalt met buit McDonalds menu Een lichtgehandicapte man uit Alphen aan de Rijn is wel erg ver gegaan voor een vette hap. Hij heeft namelijk een oude vrouw beroofd en heeft van de b...
10 fastfood hacks die het leven van een snacker aa... Kijk, een video met tien fastfood hacks! Dan mag uiteraard die ene waarbij u een hamburger moet bestellen zonder augurk niet ontbreken. Maar de andere...

5 reacties op “Snack top 10 van Nederland

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *