24 frikandellen voor winnaar eetwedstrijd in Biddinghuizen

De eerste lading frikandellenEen record aantal deelnemers durfde het op 20 mei aan om in Biddinghuizen zoveel mogelijk frikandellen te eten. De wedstrijd werd georganiseerd door Stichting de IJsvogel. De wedstrijd van een uur werd onder ideale omstandigheden en een zeer gemoedelijke sfeer gehouden.

Sterk deelnemersveld
Mede door een oproep op Snacknieuws had een record aantal mensen zich opgegeven voor de eetwedstrijd. 30 mensen hadden zich opgegeven maar helaas kwam niet iedereen opdagen. Toch was het aantal deelnemers ruim twee keer zoveel als vorig jaar. De deelnemers kwamen onder meer uit Cuijk, Kampen, Oudenbosch en uiteraard de lokale helden uit Biddinghuizen. Cees won al twee keer, vorig jaar met 15 frikandellen in een uur, en zou graag zijn titel prolongeren. De concurrentie was echter sterker dan ooit.

Frikandellen eetwedstrijd Biddinghuizen
De voorbereidingen zijn getroffen. Zo’n 600 frikandellen liggen klaar voor de deelnemers.

Tacktiek
Onder begeleiding van de speaker ontvlocht zich een nek aan nek race tussen lokale held Cees, Wilco en Victor uit Kampen. Waar Victor snel de leiding nam en als eerste de dubbele cijfers haalde deed Cees het zoals altijd rustig aan. Wilco schipperde er tussenin. Victor stopte af en toe met eten om te kijken wat de concurrentie deed. Kwamen ze in de buurt dan at hij snel weer een of twee frikandellen op. De tactiek tijdens de eetwedstrijd bleek dus per persoon verschillend, net als de voorbereiding. Een deelnemer gaf aan al de hele dag niet gegeten te hebben, terwijl een andere juist een goed ontbijt had gegeten.

Frikandellen eetwedstrijd Biddinghuizen

Enthousiast publiek
Ondertussen waren de frikandellen niet aan te slepen. Dat kwam onder meer door de speaker die de deelnemers flink uitdaagde om het maximale er uit te halen. Ook het publiek deed enthousiast mee. Tussendoor was er plots een deelnemer verdwenen. Later bleek dat hij liever bier ging drinken dan nog een frikandel te eten.

24 frikandellen
Toen uiteindelijk de (frituur)dampen waren opgetrokken bleek dat Cees met 17 frikandellen een persoonlijk record had gegeten. Het was echter niet genoeg omdat Wilco er 23 at. Maar Victor werd uiteindelijk de winnaar met liefst 24 frikandellen. Beste (en enige) vrouw was Suzanne met 9 stuks.

Winnaar Victor eet weer een frikandel
Winnaar Victor eet weer een frikandel

Boeren en puffen
Zoals het reglement voor schreef moest iedereen de frikandellen nog een half uur binnenhouden. Dit waren spannende minuten maar ondanks een boertje hier en daar bleef het klassement onveranderd.

Geen frituurpan
Victor geeft aan geen ervaring met eetwedstrijden te hebben. Sterker nog, hij blijkt zelfs geen frituurpan te hebben. Des te unieker zijn prestatie. Bekijk hieronder een impressie van de eetwedstrijd:

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *