3 Visrecepten met Omega 3!
Heb je behoefte aan extra visolie en omega-3 in je dieet, maar ben je die saaie vis met simpele groenten zat? Dat is begrijpelijk! Met deze eenvoudige, smakelijke recepten krijg je voldoende omega 3, visolie en eiwitten binnen, zonder dat je steeds hetzelfde hoeft te eten. Dat is toch geweldig? Wij hebben 3 visrecepten op een rijtje gezet. Op zoek naar kookinspiratie? Lees dan verder!
Gefrituurde sushi
Wanneer we sushi eten, eten we ook vis en dat zit vol met omega 3 vetzuren. Vele van ons denken dat sushi gezond is, maar dat is niet altijd waar! Je hebt namelijk ook sushi rollen die gefrituurd zijn. Toch zitten er in sushi meer gezonde vetten dan in bijvoorbeeld patat. Het ligt er maar net aan hoe je sushi maakt. Bij veel lekkere sushi rollen wordt gebruik gemaakt van mayonaise en andere lekkere sausjes. Hoe maak je gefrituurde sushi? Je kookt eerst de sushirijst en laat deze afkoelen. Leg de rijst vervolgens op norivellen, voeg wasabimayonaise, garnalen, komkommer en avocado toe. Rol de sushi strak op met een sushimatje en houd het stevig met plasticfolie. Daarna haal je de sushi door bloem, ei en panko en frituur je ze tot ze knapperig en goudbruin zijn. Snijd de sushi rol in plakken en garneer deze met wasabimayonaise, bosui en sesamzaadjes. Het is vrij makkelijk te maken!
Sardinepaté met mayonaise
Een sardinepaté is een heerlijke aanvulling op de borrelplank. Deze dip wordt heerlijk romig dankzij een vleugje mayonaise en krijgt een heerlijke pittigheid door het verse citroensap. Je hebt nodig: 2 blikjes sardines in olijfolie, 1 lepel boter, 1 lepel Dijon mosterd, 1 lepel mayonaise, sap van een halve citroen, 1 lepel augurkjes of kappertjes (optioneel), en wat zout en peper. Het is zowel smaakvol als rijk aan eiwitten en omega-3 vetzuren. Prak de sardines met boter, mosterd, mayonaise en citroensap tot het glad is en voeg eventueel augurkjes/kappertjes toe. Tot slot garneer je de paté met bieslook of bosui. Het is heerlijk te
serveren op geroosterd brood, crackers of crostini’s. Geniet ervan!
Gegrilde arrabiata makreel
Voor deze spaghetti gebruik je geen vlees, maar 1 blik makreel in tomaten- en chilisaus. Dit is niet alleen lekker, maar het zit bomvol met omega-3 vetzuren en vitamine B12 (ook goed tegen vermoeidheid). Je hebt nodig: 2 blikken tomatenblokjes, 1 ui en 1 grote groene chili, 2 of 3 teentjes knoflook (wat jij lekker vindt), 300 gram spaghetti, 1 eetlepel olijfolie en tomatenpuree, 1 theelepel Italiaanse kruiden en suiker. Tot slot heb je nog wat zout en peper nodig. Je kunt het gerecht afmaken met wat Parmezaanse kaas. Hoe maak je dit gerecht? Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, bak de ui in olijfolie tot hij zacht is, voeg dan de knoflook, chili en Italiaanse kruiden toe en bak nog een minuut. Voeg daarna de tomatenblokjes, tomatenpuree en suiker toe. Dit moet je even laten sudderen en op smaak brengen met zout en peper. Meng de gekookte spaghetti met de saus, voeg de makreel toe en top het af met Parmezaanse kaas. Zo gezegd, zo gedaan. Welk van deze heerlijke gerechten ga jij maken?