40% Vlamingen eet twee snacks bij een portie friet

Frikandel BelgiëNederlanders zijn gek op snacks, maar onze zuiderburen lusten er ook wel pap van. En misschien nog wel meer. Uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) blijkt dat Vlamingen graag snacks eten bij een portie friet.

Liefst 50% neem een snack bij de bestelling. Maar wacht, dat is voor velen nog niet genoeg. Want 40% bestelt twee snacks naast de frietjes. En het kan nog gekker want 4% bestelt meer dan twee snacks!

De favoriete snacks
Uit het onderzoek bleek verder dat de frikandel met stipt op een staat als het gaat om de populairste snack. De snack scoort met 32% ongekend hoog. Het is dan ook dat de Belgen meerdere koosnamen hebben voor de frikandel zoals de curryworst, lange hamburger, lange, boulet, berenlul of Hollander. Op de tweede plaats staat de berenhap met 26% en op plek drie staat saté (20%). Verder completeren de Viandel (11%), Cervela (10%), Bicky (9%), Mexicano (7%), Sitostick (7%), kaaskroket (6%) en bitterbal (6%) de top tien van meest bestelde snacks.

Stapel frikandellen

Voor jou geselecteerd:

One thought on “40% Vlamingen eet twee snacks bij een portie friet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *