Van de week komt mijn kleinkind Jonas langs en op 31 oktober is het natuurlijk Halloween. We spelen nog wel eens geheimagent en op onze “missies” gaat het er niet altijd zachtzinnig aan toe. Jonas is niet echt bang uitgevallen en ik dacht een en ander te combineren en hem met een paar leuke “bloederige” snacks te verassen.

Bloederige Halloween snacks
Ik reis graag over internet en al gauw vond ik voldoende aanknoping punten om een hele Halloween maaltijd in elkaar te draaien. Maar gezien de aard van deze site zal ik me beperken tot wat bloedige snacks: afgehakte vingers en de bloedende reuzen tenen, bij elkaar ook al een flink bord vol….

Bereidingswijze afgehakte vingers
Warm een aantal worstjes op, snijdt ze door de helft, aan de afgeronde uiteinden snijdt u een klein stukje van de bovenkant. Plaats er een amandel op om een nagel te vormen. Kleine inkepingen in de hotdogs vormen de ‘vingerkootjes’. Rangschik 5 vingers zodat ze een hand vormen en giet er wat ketchup op, zodat het op bloed lijkt.

Bereidingswijze reuzentenen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakplaat in.
  2. Rol het bladerdeeg iets uit op een bebloemd oppervlak en snij elk plakje door de helft (het moet groot genoeg zijn om een half worstje in te wikkelen.
  3. Snij de worstjes in de lengte doormidden. (voor frankfurters of grotere knakworsten, snijdt u ze eerst doormidden en dan in de lengte doormidden.) Rol om elk half worstje en een staafje kaas een half plakje bladerdeeg, druk de naden goed samen.
  4. Gebruik een scherp mes om aan één kant van elk pakketje een stukje deeg eraf te snijden, zodat het worstje op de teennagel van de reus lijkt.
  5. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met losgeklopt ei. Bak ze 12-15 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin en gaar.
  6. Laat ze afkoelen en garneer ze dan met een lijntje ketchup, als ‘bloed’, daar waar de tenen zijn ‘afgehakt’!

Ik ben benieuwd of we deze misdaad kunnen oplossen of dat we al het bewijs materiaal “per ongeluk” opeten.

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Afgehakte vingers voor Halloween

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *