Als vrouw van huis is eet man fastfood

Getrouwde mannen eten vooral groenten om hun vrouw te plezieren. Maar als de vrouw van huis is dan eten mannen fastfood, zo blijkt uit een onlangs gepubliceerd onderzoek. Onderzoeker Derek Griffith van de Universiteit van Michigan zegt dat mannen (verplicht) gezonder eten als hun vrouw aanwezig is, maar als ze er niet bij is dan zoeken mannen compensatie voor het gezonde voedsel en gaan fastfood eten.

Dieet
Door het onderzoek bleek dat vrouwen een verandering naar een (gezonder) dieet niet met hun wederhelft bespreken. De mannen vinden het nieuwe dieet vaak verschrikkelijk maar houden hun lippen op elkaar om de vrede in huis te bewaren. Uiteindelijk blijkt het averechts te werken want als mannen niet in de buurt zijn van hun vrouw dan eten ze fastfood om te compenseren voor het gezonde dieet. Vrouwen krijgen nog een tip mee van de onderzoekers: “bespreek samen het dieet en zorg ook dat mannen zich er fijn bij voelen. Dit zou de drang naar fastfood terug kunnen dringen.”

Huwelijk positief en negatief
Volgens meerdere onderzoeken heeft het huwelijk vaak positieve invloed op het terugdringen van vervelende gewoontes zoals roken, maar getrouwde koppels kijken ook meer televisie, eten meer fastfood en stellen eerder een bezoek aan de sportschool uit.

Voor jou geselecteerd:

2 thoughts on “Als vrouw van huis is eet man fastfood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *