Snackception

App kan via foto calorieën tellen

scannen van snackGoogle is bezig met een nieuwe calorieënteller. Door middel van het maken van een foto kan de app herkennen welke snack u heeft en hoeveel calorieën deze bevat. Maak een foto van een kapsalon en u ziet gelijk dat deze snack goed is voor 1800 calorieën.

De nog niet verkrijgbare app draagt de naam Im2Calories. De app zal door het herkennen van pixels zien welk product er op het bord ligt. Door de hoeveelheid pixels kan de app schatten hoe groot het product is en dus hoeveel calorieën het bevat.

De app van Google, waar een octrooi-aanvraag voor is ingediend, zal in het begin nog veel moeten leren. Door het gebruik kan de app data verzamelen. Waarna de app steeds beter gaat werken.

Onderzoeker Kevin Murphy zegt dat de app misschien 20% naast de hoeveelheid calorieën kan zitten. Geen probleem, want over een langere periode komen de calorieën wel overeen. Door de informatie van verschillende mensen en bevolkingsgroepen te vergelijken kan er meer inzicht gegeven worden in epidemieën en volksgezondheid.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *