Australische vegetariërs eten wél kangoeroe-burgers

kangoeroe burgerU kunt het vreemd vinden, en dat is het ook. Vegetariërs eten geen vlees, dat mag gewoon. Maar in Australië maken de dierenvrienden een uitzondering voor kangoeroe-hamburgers. U weet wel, gemaakt van die lieve springende goedzakken die u alleen in de dierentuin of het vriesvak van de exotische slagerij aantreft. Hoe zit dat? En wat zijn kangatarians?

Single shot
In een helder interview legt professor Peter Ampt uit wat er aan de hand is. “Sommige vegetariërs houden juist veel van rood vlees. Maar zij kunnen het niet verkroppen dat dieren slecht behandeld worden. Bij kangoeroes ligt dat anders. Er zijn er teveel van in Australië en ze worden goed behandeld. Bovendien krijgen ze maar 1 schot door het hoofd en zijn dan direct dood. Die benaderingswijze past bij de uitgangspunten van de kangoeroe-etende vegetariër, die we hier overigens kangatarian noemen.” 

Kangoeroe burger
In een land met veel kangoeroes en een indrukwekkende eetgeschiedenis op het gebied van hamburgers is het niet gek dat er kangoeroe-burgers bestaan. En die worden dus steeds populairder doordat het ook nieuwe doelgroepen aantrekt. U kunt de hamburger zelf in 30 minuten op tafel zetten met een makkelijk recept. Ik ben benieuwd of u de vegetarische buurvrouw dan ook durft uit te nodigen voor een hapje eten. Hop hop…

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *