Bij Burger King moet u het langst wachten

Bij Burger King moet u het langst wachtenU komt aanrijden bij de drive-thru omdat u even snel fastfood wilt scoren. Fastfood, inderdaad. Voor slow food gaat u rustig zitten, neemt de tijd en vertrekt na een paar uurtjes weer. Maar fastfood moet snel zijn, zeker als u door de drive-thru rijdt. En wat blijkt? Bij Burger King moet u het langst wachten van alle drive-thru’s. Hoe lang?


Advertentie


Onderzoek
Een grote studie naar wachttijden is uitgevoerd in de VS en dateert van vorig jaar. Het toonaangevende tijdschrift Quick Service Restaurant Magazine hield daar een omvangrijk onderzoek. Gezien het economisch belang is het ook logisch om zo’n onderzoek te houden. Want per jaar gaat er in het land € 200 miljard om in fastfood, waarvan meer dan 50% via het raam wordt uitgeserveerd. De wachttijden bij de drive-thru’s zijn:

1. Wendy’s – 129,75 seconden
2. Taco Bell – 149,69 seconden
3. Bojangles’ – 171,61 seconden
4. Krystal – 175,94 seconden
5. McDonald’s – 188,83 seconden
6. Chick-fil-A – 190,06 seconden
7. Burger King – 201,33 seconden

Nederlands onderzoek
Het verschil in wachttijd tussen Wendy’s en Burger King is dus meer dan 70 seconden. Het zegt iets over de gedrevenheid en klantgerichtheid van het personeel maar ook over de mate van standaardisatie in het assortiment. Voorzover bekend zijn dit soort onderzoeken nog niet in Nederland gehouden. Dat zou wel een goed idee zijn, want een hogere snelheid betekent dat klanten tevredener zijn en dat de omzet omhooggaat. Snel doen dus of heeft u zelf weleens geklokt hoelang u erover doet in de drive-thru? Wat was dan uw snelste of langzaamste tijd?

Dick Vetter

Dick is altijd op zoek naar nieuwe snackmogelijkheden in binnen en buitenland. Hij is een echte praktijkman die al vroeg de schoolbanken verruilde voor de praktijk van de warme snackwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *