Dag en nacht friet uit de frietautomaat

frietautomaatEen Belgische supermarkt heeft voor haar winkel in Brussel een frietautomaat geplaatst. Hongerige klanten kunnen een frietje met saus bestellen waarna de machine binnen anderhalve minuut een portie klaar heeft.

Dag en nacht friet
In de automaat is ruimte voor 25 kilo friet en kan bijna 200 porties van 130 gram serveren. Een frietje kost € 2,50, dat is meer dan de meeste cafetaria’s voor een frietje vragen. Maar het voordeel van de machine is dat deze altijd te gebruiken is, dag en nacht.

De distributeur van de machine is BreakTime Solutions. Zij hebben volgens eigen zeggen de machine getest in Indië en Roemenië en daarna aangepast om te bakken in ossenwit (een gefilterd rundvet). Uiteindelijk is de uitbater degene die het soort vet kan bepalen.

Frietmachine komt uit jaren 60
De frietmachine is niet een nieuw fenomeen. Het betreft hier een herintroductie want de frietautomaat werd al in de jaren 60 uitgevonden en was in de jaren 80 populair. Door onderhoudsproblemen verdwenen de automaten uit het straatbeeld.

Belgen willen over het algemeen alleen de beste frieten, de automaat zal dus zijn best moeten doen om onze kritische zuiderburen te overtuigen. Maar op toeristische en drukke plekken zoals bij een station gaat de automaat het waarschijnlijk zeer goed doen.

Benieuwd naar de machine? Bekijk dan de onderstaande video:

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *