De lekkerste hamburger van Nederland 2015

Colmschater BurgerDe Colmschater burger, bedacht door Mark van Gurp, is gekozen tot de lekkerste hamburger van Nederland 2015. Op 13 januari vond op de Horecava de lekkerste hamburger wedstrijd plaats. De lekkerste hamburger van Nederland is onderdeel van de lekkerste wedstrijden, een serie wedstrijden zoals het lekkerste broodje en de lekkerste pizza. SVO vakopleiding food heeft de wedstrijden georganiseerd in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland en de Horecava.


Advertentie


Finest en fastest
De wedstrijden vinden tijdens de gehele Horecava plaats (12 t/m 15 januari). Nu gaat het ons vooral om de de lekkerste hamburger, een wedstrijd die in tweeën is te delen: de lekkerste hamburger finest en fastest. Het verschil tussen de twee verschillende wedstrijden zit hem vooral in de productietijd, productiekosten en gebruik van ingrediënten.

Voorwaarden
Een hamburger moet dus aan bepaalde voorwaarden voldoen om kans te maken om de lekkerste hamburger fastest te zijn. Eerst zijn er een aantal basis regels: gebruik zoveel mogelijk gezonde componenten, de bereiding moet binnen 6 minuten gebeuren, de productiekosten van de hamburger mogen maximaal € 2,50 bedragen, de burger mag maximaal 140 gram wegen en de bereiding moet op een hygiënische manier gebeuren.

Snacknieuws in jury
Voldoet de burger niet aan een van deze aspecten dan kunnen er punten in mindering worden gebracht. En dan gaat de jury kijken naar: de presentatie, haalbaarheid, versheid en natuurlijk de smaak! Als hoofdredacteur van Snacknieuws werd ik uitgenodigd om in de jury plaats te nemen, u begrijpt dat ik die kans niet aan mij voorbij heb laten gaan. Samen met drie andere hamburgerliefhebbers vormde ik de jury.

Lekkerste Hamburgerwedstrijd Horecava
Het moment van de waarheid… is dit de lekkerste hamburger?

4 burgers en één patty
Iedere deelnemer moet ter plekke 4 volledig opgediende burgers maken en één losse burger (de zogenaamde patty). Dit doen de deelnemers doen zodat de jury het vlees goed kan beoordelen zonder saus, kruiden of andere toevoegingen. De jury proeft een stukje van de hamburger en het losse vlees en dan worden er punten gegeven,

11 hamburgers in uur tijd
Nadat we in ruim een uur tijd 11 hamburgers voorbij hebben zien komen kon de eindbalans worden opgemaakt. De punten werden opgeteld en de jury kwam tot de volgende top 3:

Burger
Persoonlijke opmerking
3. Roy Grandia, The Grandia – Restaria lunchroom de KomEeet, Schijndel
De ingrediënten van deze burger passen goed bij elkaar. Verdiende derde plaats.
2. Brian Barnett, Zoete brie burger – Kwalitaria Literatuurwijk, Almere
Met vijftien jaar de jongste deelnemer maar daar was weinig van te merken. Goede combinatie met honing en brie, een goede burger.
1. Mark van Gurp, Colmschater burger – Paul van Gurp fastservice, Deventer
Heerlijke burger, past op alle punten perfect binnen het “fast” segment. Voor deze hamburger rijden we graag een blokje om.
The Grandia
Zoete Brie Burger
3. The Grandia (foto de lekkerste wedstrijden)
Nummer 2. Zoete Brie Burger (foto de lekkerste wedstrijden)
Colmschater Burger
1. Colmschater Burger (foto de lekkerste wedstrijden)

Kijk voor meer informatie op de website van de lekkerste wedstrijden.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Een gedachte over “De lekkerste hamburger van Nederland 2015

  • 15 januari 2015 om 16:36
    Permalink

    Hartstikke ongezond allemaal en vol met koolhydraten maar oh zo lekker. Leuk artikel!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *