Mitraillette

MitrailletteDe Mitraillette is snack die ontstaan is in Brussel. De naam Mitraillette is afgeleid van een klein machinegeweer of mitrailleur. Zoals de naam doet vermoeden is het een flinke maaltijd.

Een Belgische kapsalon
De snack is een mengelmoes van verschillende ingrediënten die in de snackbar te vinden is. U kunt het zien als de Belgische kapsalon. Een Mitraillette bestaat uit een half stokbrood met daarop vlees, friet en een hoop saus. De snack kan daarnaast nog gevuld worden met gedroogde uitjes, sla en kaas.

Nu ook in Nederland
Gelukkig is de snack niet alleen meer behouden voor de Belgen. Want ook de Fransen hebben de snack omarmt. Maar zo eigenwijs als de Fransen zijn hebben ze de Mitraillette daar Américain genoemd. Inmiddels is de snack ook in Nederland verkrijgbaar zoals bij de KomEet (Schijndel).

Zelf een Mitraillette maken
Omdat ik benieuwd ben naar deze snack heb ik besloten om er zelf eentje te maken. Binnen tien minuten kunt u ook genieten van een heerlijke Mitraillette. Ik beloof u dat u er daarna ook nog uren plezier van zult hebben.

Ingrediënten voor 2 Mitraillettes
friet en burgerStokbrood
3 hamburgers
Gedroogde uitjes
Friet
Sla
Heel veel saus
(eventueel kaas)

  • Bak de hamburgers
  • Snij het stokbrood door de helft en daarna ook overdwars doormidden.
  • Bak de frietjes
  • Snij de hamburgers doormidden. Op onze Mitraillette passen drie halve hamburgers
  • Pak een beetje sla, niet te veel, en leg dat op de hamburgers
  • Leg zo veel mogelijk frietjes op de sla
  • Nu is het tijd voor de saus. Pak de saus die voorradig is en leef u uit
  • Strooi de gedroogde uitjes bovenop en daar is de Mitraillette.

Mitraillette maken

Zoals verwacht is het een gerecht dat niet onderdoet voor een kapsalon. De Mitraillette is een ware smaaksensatie. Zoveel lekkers op een bord waarbij iedere hap weer een genot voor de smaakzintuigen. Met enige moeite duw ik het laatste stukje van het stokboord naar binnen, nadat ik de Mitraillette soldaat heb gemaakt hoef ik uren niet aan eten te denken.

Mitraillette

Voor jou geselecteerd:

One thought on “De Mitraillette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *