2 broodjes Bosna

2 broodjes BosnaJe bent toch gek op worst? Vroeg mijn zwager Frits. Probeer dan eens een Bosna dat is onze locale trots. Gisteren was het zover we waren op de plaatselijke markt en de worsten lagen al in slagorde op ons te wachten. De naam Bosna is niet zoals men hier in Salzburg over het algemeen aanneemt afkomstig uit Joegoslavië of heeft hij iets te maken met Bosnië. Hier allemaal niet zo ver vandaan. De naam van deze worst ontstond echter door een vergissing.

Het echte verhaal
De verkoper vertelde ons het “echte” verhaal. Net na de oorlog begon iemand een worstenkraampje, de zaken gingen goed en hij gaf zijn worsten een naam om zijn product nog herkenbaarder te maken. De worstenverkoper vroeg een lokale schilder om een mooi reclamebord voor zijn kraam te maken. De schilder spelde de naam echter fout en zo werd het Bosna. De verkeerde naam sloeg aan en daarom bleef het dus Bosna.

2 broodjes Bosna

Toeval?
Opvallend genoeg vertoont dit verhaal veel overeenkomsten met het verhaal van Herta Heuwer u weet wel, de uitvindster van de wereldberoemde Berlijnse currywurst. Als ik puur op de jaartallen af ga kon de Bosna zelfs wel eens eerder geboren zijn.

Toppings
We konden kiezen uit een verschillend garneringpakket. Standaard gaat er ook curry over de Bosna en worden de worsten in een broodje gepresenteerd. Wij kozen het pretpakket met uien, mosterd en ketchup.

Bosna toppings

Op de foto lijkt de Bosna misschien niet zo’n imposante worst in een overigens heerlijk krokant geroosterd broodje, maar het zijn er wel twee. Het is echt een aanrader: komt u ooit de Bosna tegen dan moet u hem zeker proeven.

Grill imbiss Oostenrijk

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *