Ontbijt

Ontbijt (Flickr.com / picturesque)Topsporters vragen een uitzonderlijke prestatie van hun lichaam helemaal op de Olympische Spelen. Daarom moeten ze meer dan gemiddeld eten om hun lichaam van de nodige energie te voorzien. De meest succesvolle olympiër aller tijden Michael Phelps houdt er echter een heel apart dieet op na.

De Amerikaanse zwemmer schijnt er flink op los te snacken om genoeg energie te hebben om aan de vijf trainingsuren per dag te voldoen. In een uur trainen zou de zwemmer 1000 calorieën verbranden. Zijn dieet bestaat daarom uit zo’n 10.000-12.000 calorieën per dag! Daarvoor moet hij het volgende eten (waaronder heel veel snacks):

Ontbijt
Het ontbijt bestaat uit drie flinke eiersandwiches gemaakt met kaas, tomaat, sla, ui en mayonaise, drie chocolade pannenkoeken, een omelet gemaakt van vijf eieren, Franse toast met suiker, maïspudding en twee koppen koffie toe.

Lunch
Een normaal mens zou van zo’n ontbijt uren moeten bijkomen maar Phelps eet bij de lunch een halve kilogram pasta, twee grote ham/kaassandwiches met mayonaise en drinkt daarbij een paar energiedrankjes.

Avondeten
Bij het avondeten is de zwemmer nog lang niet voldaan. Hij propt ongestoord weer een halve kilogram pasta (eventueel met carbonarasaus) naar binnen. Als toetje eet hij een grote pizza en drinkt daarbij weer energiedrankjes. Je moet het er maar voor over hebben.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *