Pasta

Drie heerlijke pasta’s om op tafel te zetten

Pasta, het ultieme comfortfood, en wij snappen wel waarom. Je kan er op talloze mogelijkheden allerlei smaken mee combineren. Of je nou houdt van romige sauzen, verse groenten, vlees of vis, er is altijd wel een pasta recept dat past bij wat je lekker vindt. Pasta is een favoriet gerecht over de hele wereld vanwege de vele opties en het gemak waarmee het kan worden bereid. We hebben drie heerlijke klassieke recepten voor je verzameld. Vind je het leuk om meer verrassende recepten te bekijken, kijk dan eens op eatertainment.

Pasta carbonara met guanciale en Parmezaan
Een klassieker in Italiaanse keukens, pasta carbonara. Een heerlijk romige pasta. Kook spaghetti al dente en bak ondertussen guanciale, tot het knapperig is. Meng eieren, geraspte Parmezaanse kaas, zwarte peper en een snufje zout in een kom. Giet de gekookte pasta af en bewaar wat kookwater. Voeg de pasta toe aan de pan met guanciale, voeg het eimengsel toe en roer snel tot de saus romig is. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookwater toe om de saus te verdunnen. Garneer met extra Parmezaanse kaas en verse peterselie voor een smaakvolle finishing touch.

Pasta

Pasta primavera met verse groenten
Pasta primavera is een lichte en kleurrijke pasta met de smaak van verse seizoensgroenten. Kies je favoriete groenten zoals courgette, cherrytomaatjes, paprika en broccoli. Rooster de groenten met olijfolie, knoflook, zout en peper tot ze zacht en licht gebruind zijn. Kook
ondertussen je favoriete pastasoort al dente. Meng de geroosterde groenten met de gekookte pasta en voeg een scheutje extra vierge olijfolie en verse basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper en serveer met een royale hoeveelheid geraspte Parmezaanse kaas. Perfect
voor een zomerse lunch.

Spaghetti bolognese met rundergehakt en tomatensaus
Net als de carbonara een echte klassieker die niet snel teleurstelt. Spaghetti bolognese combineert sappig rundergehakt met een smaakvolle tomatensaus. Bak gehakt met gesnipperde ui, wortel en bleekselderij tot het gehakt bruin is. Voeg tomatenpuree toe en bak kort mee. Blus af met een scheutje rode wijn en voeg gezeefde tomaten, een scheutje bouillon, zout, peper en gedroogde kruiden toe zoals oregano en basilicum. Laat de saus sudderen tot hij dikker wordt. Kook spaghetti al dente en meng met de bolognesesaus. Serveer met verse basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas. Een heerlijke hartige pasta.

Deel dit op

Meer vet nieuws

Oliehoorn ingredienten aioli

Maak je eigen heerlijke aiolie met Oliehoorn mayonaise

Dankzij Oliehoorn kreeg ik de kans om zelf een verrukkelijke aioli te maken. Deze saus, gebaseerd op de hoogwaardige mayonaise van Oliehoorn, is een eenvoudige maar smaakvolle toevoeging aan je culinaire repertoire. Met een paar eenvoudige ingrediënten tover je in een handomdraai een heerlijke saus op tafel. Of zoals ze bij Oliehoorn zeggen: de Aioliehoorn […]

Kwalitaria zomermenu 2024

Snacknieuws test de Zomer Burger van Kwalitaria: een veilig maar smakelijk avontuur

Na de introductie van het zomermenu wist ik dat er snel een bezoekje aan de Kwalitaria aan zat te komen. Tijd voor de Zomer Burger. Een burger met een sappige burgerpatty, rijkelijk belegd met kaas en BBQ-saus, en afgemaakt met sla, komkommer en een knapperige topping van Doritos Bits.


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *